5 juni 2000

Veilig thuis

AMSTERDAM - Frits Vrijlandt is vanochtend op Schiphol aangekomen. Een ontvangstcomité van familie, vrienden en klim-enthousiasten verwelkomde Frits met bloemen en luid gejuich. Ook cameraman Tjitte en vriendin Roos, die Frits tegemoet was gereisd, bevonden zich in het reisgezelschap.

Klik voor volledig artikel

 


2 juni 2000

Terug in Kathmandu

KATHMANDU - Donderdagavond laat zijn alle expeditieleden teruggekomen in Kathmandu. ´s Ochtends vertrokken zij om half vijf vanuit Tingri in Tibet. Rond half vier ´s middags kwam de groep lopend de Friendship Bridge over, de grens tussen Tibet en Nepal.

Klik voor volledig artikel

 

31 mei 2000

Geen contact

Vandaag is er helaas geen contact mogelijk geweest met de expeditie. De klimmers zijn onderweg naar Kathmandu. Naar verwachting zullen zij daar over één of twee dagen arriveren.

 

30 mei 2000

Nog niet op weg

BASE CAMP - De expeditieleden zijn ook vandaag nog niet vertrokken uit Base Camp. De reden is dat nog niet alle spullen in het kamp zijn aangekomen. Een gedeelte van de bagage bevindt zich nog op zoân 6000 meter, vlak boven een stuwmeer. Het meer is spontaan ontstaan door smeltwater dat niet weg kan stromen.

Klik voor volledig artikel

 

29 mei 2000

Wachten op het vertrek

BASE CAMP - De expeditie maakt zich gereed om te vertrekken vanuit Base Camp. "Eindelijk terug naar de bewoonde wereld". De komende dagen staan in het teken van "inpakken en wegwezen", meldt Tjitte vanuit Base Camp.

Klik voor volledig artikel

 




26 mei 2000

Definitief voorbij

BASE CAMP - Steven is vandaag afgedaald naar Base Camp. Daarmee zijn zijn kansen om de top te halen definitief voorbij. Vanochtend heeft hij in Advanced Base Camp nog éénmaal de weerberichten bekeken en de conclusie getrokken dat een tocht naar boven levensgevaarlijk zou zijn.

Klik voor volledig artikel

 




25 mei 2000

Tweede toppoging mislukt

BASE CAMP - Steven is vanmiddag teruggekeerd vanuit het North Ridge Camp naar het Advanced Base Camp. De hele dag was nog onzeker of Steven morgen door zou klimmen naar het Top Camp en een tweede toppoging zou wagen. Nu is duidelijk dat hij heeft besloten terug te keren. De klim naar boven zou te risicovol zijn vanwege de ongunstige weersverwachtingen.

Klik voor volledig artikel

 

Klik voor archief