terug naar nieuws

2 juni 2000

Terug in Kathmandu

KATHMANDU - Donderdagavond laat zijn alle expeditieleden teruggekomen in Kathmandu. ´s Ochtends vertrokken zij om half vijf vanuit Tingri in Tibet. Rond half vier ´s middags kwam de groep lopend de Friendship Bridge over, de grens tussen Tibet en Nepal.

De problemen met de bagage die door de groeiende hoeveelheid smeltwater niet meer van Advanced Base Camp naar Base Camp gebracht konden worden, zijn opgelost. Dinsdag en Woensdag is de bagage over het meer gedragen. ´s Ochtends vroeg was het meer bevroren en konden de spullen op een metalen tafel naar de overkant van het meer getrokken worden.

Frits werd op de Friendship Bridge verrast door zijn vriendin Roos, die speciaal naar Nepal was gekomen om hem op te halen. Frits: "Ik wist echt helemaal niks, het was echt een verrassing."

Nadat de expeditieleden de nodige stempels hadden gehaald bij de douane, werd de bagage van de ene truck in de andere truck geladen. Daarna volgde nog een ruim vijf uur durende tocht naar de stad.

Joke en Steven waren een halve dag eerder vertrokken uit Base Camp. Zij wilden eerder bij de grens zijn om er zeker van te zijn dat ze daar donderdag nog overheen konden. Ze moesten namelijk een eerdere vlucht halen. Vandaag vertrekken ze vanuit Kathmandu naar Nederland, waar ze zaterdagochtend arriveren. Frits en Tjitte vertrekken zondag uit Kathmandu en arriveren maandagochtend.


Terug in de drukke straten van Kathmandu.
Foto: Essent@Home Everest Expeditie

terug naar nieuws