terug naar archief

31 maart 2000

Acclimatiseringstocht goed verlopen

KATHMANDU - De acclimatiseringstrek die de drie samen met cameraman Tjitte de eerste week hebben gedaan, is goed verlopen. Steven en Joke daalden een dagje eerder af omdat zij last hadden van de hoogte.

Om het lichaam alvast een beetje te laten wennen aan de hoogte, hebben ze een week gelopen en geklommen in de omgeving van Dunche. Tjitte kwam tot 4600 meter en hield er een paar blaren aan over. Frits heeft bijna op de top gestaan van een berg van 4900 meter. Joke en Steven gingen bij 4300 meter naar beneden omdat zij hoofdpijn hadden en Steven het te koud kreeg.

Joke: "We waren in twee dagen naar 4300 meter gelopen en dat was eigenlijk in hoogtemeters te veel. We wilden het proberen maar bij Steven en mij is het niet zo goed gevallen. Voor we naar Kathmandu vertrokken hebben we natuurlijk heel hard gewerkt en dat kwam nu dubbel zo hard terug."

Eenmaal beneden knapten zij snel weer op. "We zijn zo ver mogelijk naar beneden gegaan want hoe meer je daalt, hoe beter je je gaat voelen. Op 2900 meter voelden we ons al stukken beter. Het is echt ongelooflijk hoe je dat verschil voelt. Je krijgt weer kracht en honger en voelt je weer sterker."


Joke tijdens de acclimatiseringstocht.
Foto: Essent@Home Everest Expeditie.

terug naar archief

Ø