terug naar archief

2 april 2000

Vergadering met alle expeditieleden

KATHMANDU - Alle leden van de expeditie zijn aangekomen in Kathmandu. Nu iedereen elkaar ontmoet heeft, was het tijd voor een vergadering om nogmaals de belangrijke zaken door te nemen. Steven: "Eigenlijk weten we allemaal wel wat ons te wachten staat, maar we willen er nog ŽŽn keer doorheen lopen."

Expeditieleider Dave Allason-Pritt bracht iedereen op de hoogte over de laatste details terwijl Rob Callingham de laatste medische informatie doorspeelde. De groep sprak ook over het filmen van de expeditie door cameraman Tjitte de Wert. Sommige leden van de expeditie waren bang voor sensatie-journalistiek maar deze angst is na het gesprek vrijwel verdwenen. Steven: "We hebben hier vantevoren al afspraken over gemaakt maar toch is men soms onzeker. Al met al waren ze redelijk tolerant. Nog niet expliciet enthousiast maar we hopen dat dat nog komt."

Overigens is expeditielid Gary Parker na één dag Kathmandu alweer vertrokken richting Groot-Brittannië. Joke: "Zoals ik begreep waren er verschillende redenen die hem tot dit besluit deden komen. Gary had net een zoontje gekregen en verder had hij nog een schouderblessure die meer impact op hem had dan voorzien. Wel jammer dat hij er niet meer bij is. Tijdens ŽŽn van onze trainingsweekenden heb ik Gary ontmoet en ik vond het een sympathieke en vriendelijke man."

terug naar archief