terug naar archief

28 april 2000

Vergadering met Britse expeditieleden

BASE CAMP - De Nederlandse expeditieleden hebben met sommige van de Engelse expeditieleden overleg gehad over het filmen. Belangrijk onderwerp was de deelname van de Engelsen aan het maken van de video's.

Tot nu toe hebben de Engelse expeditieleden geen grote rol gespeeld in de video's of audiofragmenten omdat de Nederlandse ploeg vrij terughoudend was. Deze houding bleek gebaseerd te zijn op een misverstand. Steven: "In januari reageerden sommigen bijzonder negatief op onze filmplannen. Zij hadden paparazzi-achtige visioenen van boulevardbladen die alleen op lijken en afgevroren ledematen uit waren."

Na het overleg van vanochtend is duidelijk geworden dat dit niet de bedoeling is van de filmploeg. "We lieten de site en clips zien aan Richard, Bill, Mike en Dave Arnold. Ze vonden het prachtig en wilden zo snel mogelijk camera-instructies krijgen. Camera's naar de North Col dragen, bleek ook geen bezwaar", aldus een opgeluchte Steven.

Steven is heel bij met het enthousiasme van de Engelsen. "Enerzijds omdat veel handen licht werk maken, anderzijds omdat het altijd fijn is om te weten dat je gesteund wordt door de ploeg."



Een onderwerp van gesprek: het filmwerk en de camera's.
Foto: Essent@Home Everest Expeditie.

terug naar archief