terug naar archief

25 april 2000

Terug in Base Camp

BASE CAMP - Steven en Frits zijn vanmiddag weer aangekomen in Base Camp. Na een week in Advanced Base Camp en twee overnachtingen op de North Col zijn de klimmers weer afgedaald naar 5100 meter (Base Camp) om uit te rusten. Het lichaam herstelt namelijk beter op een lagere hoogte dan op 7100 meter, de hoogte van het North Col Camp.

Frits vertelde dat de beklimming naar de North Col goed is verlopen. Het North Col Camp is volledig ingericht en Steven en Frits zijn de twee nachten op deze hoogte goed doorgekomen. "We sliepen gezellig met zijn tweeën in een tentje. Slapen is daar moeilijk. Je wordt steeds wakker enzo maar verder ging alles goed."

Tijdens hun verblijf in North Col Camp zijn Frits en Steven een groot gedeelte van de dag bezig geweest met eten. Sneeuw smelten en een maaltijd bereiden kost hier flink wat tijd. Ook moeten ze er de hele dag aan denken voldoende te drinken.

Na twee dagen zijn ze afgedaald naar het Advanced Base Camp en de volgende ochtend teruggelopen naar Base Camp. De planning is dat ze hier tot vrijdag blijven en dan weer teruggaan naar ABC. Als het weer goed is en de vaste touwen zijn aangebracht, zijn ze dan klaar om naar de top te gaan.



Het Base Camp.
Foto: Essent@Home Everest Expeditie.

terug naar archief