terug naar archief

24 maart 2000

Vertrek

AMSTERDAM - Frits, Joke, Steven en cameraman Tjitte de Wert zijn vertrokken naar Kathmandu. Rond vijf uur vrijdagmiddag verzamelden familie en vrienden zich om het viertal op Schiphol uit te zwaaien. Andere reizigers op het vliegveld keken belangstellend naar de enorme hoeveelheid bagage. Maar liefst 25 stuks bagage, met een totaalgewicht van 540 kilo, werden door de geduldige grondstewardess ingecheckt.

Vlak voor het vertrek vertelden de klimmers dat ze er zin in hebben. Frits: "Na jarenlang trainen en materiaal verzamelen, ben ik blij dat we nu eindelijk kunnen vertrekken."

Ook Steven is ontzettend blij dat ze weggaan: "We zijn al 365 dagen aan het aftellen en vandaag was de laatste turf. Ik vind het vooral fijn dat ik nu nog maar aan één ding moet denken en dat is die berg beklimmen. De afgelopen maanden moesten we sponsors regelen, trainen, interviews geven en ook nog ons gewone werk doen. Nu kunnen we ons alleen bezig houden met de beklimming."

Over de kans van slagen zijn ze redelijk positief. Frits: "We gaan ons uiterste best doen natuurlijk." Steven voegt hier aan toe dat je het nooit weet met deze berg: "Als je te zeker bent dat het gaat lukken, is het te gevaarlijk. Maar ik ga er wel alles aan doen om het te halen."


De bagage die moet worden ingecheckt.
Foto: Essent@Home Everest Expeditie.

terug naar archief

Ø