terug naar archief

24 mei 2000 - 10.00 uur

Onzekere weersvoorspelling

BASE CAMP - Steven zit op dit moment nog in het North Col Camp te wachten op de weersvoorspelling. Joke vertelde vanuit Base Camp dat er tegenstrijdige weerberichten zijn. De één voorspelt een storm, de ander voorspelt sneeuw maar redelijk goed weer voor 26 mei. Het wachten is nu op een derde weersvoorspelling.

Joke vertelde dat het erg hectisch is in Base Camp en in Advanced Base Camp. Iedereen is bezig met het weer en de interpretatie van de voorspellingen. De beslissing die de klimmers moeten maken of ze wel of niet verder gaan, hangt af van de derde weersvoorspelling. Die hoopt men later vandaag binnen te krijgen.

Steven, Mike en de drie klimmers van de Britse militaire expeditie zitten op dit moment in het North Col Camp. Zij wachten op bericht uit het Base Camp of het Advanced Base Camp over het weer. Zij zullen vandaag moeten vertrekken naar het North Ridge Camp mocht de weersvoorspelling definitief uitwijzen dat het 26 mei goed weer is. Als dit niet zo is, dan zullen ze waarschijnlijk gezamenlijk terugkeren naar Base Camp.


terug naar archief