terug naar archief

22 mei 2000

Steven gaat weer omhoog

ADVANCED BASE CAMP - Vanavond zal Steven vanuit ABC vertrekken naar de North Col. Deze klim duurt ongeveer vier uur. Vanuit dat kamp vertrekt hij morgen naar het North Ridge Camp. Woensdag klimt hij naar het Top Camp en donderdag zal hij een tweede aanval doen op de top. Het weer ziet er voor 25 mei redelijk gunstig uit.

Steven gaat samen klimmen met klimmers van de Britse militaire expeditie. Het is nog onduidelijk of Mike Pearson ook meegaat richting top. De andere leden van de Essent@Home Everest Expeditie dalen morgen af naar Base Camp. Zij schatten hun kansen om de top te halen te laag in en hebben daarom besloten terug te keren.

In ABC heeft Steven sinds 18 mei uitgerust van zijn eerste toppoging. Die mislukte vanwege een defecte regulator aan de zuurstoffles. Nu wil hij het nogmaals proberen. Frits vertelde vanuit Base Camp dat Steven zich sterk voelt en klaar is om te vertrekken.

Het weer op de berg is nu matig tot slecht, maar voor 25 mei is een goede dag voorspeld. Voor een uitgebreide weersvoorspelling kun je terecht op de site van The MountEverest.net.


terug naar archief