terug naar archief

20 februari 2000

In één weekend: hoogste berg Nederland en België

VAALSERBERG - Frits, Steven en Joke hebben afgelopen weekend zowel de hoogste berg van Nederland als die van België beklommen. Aangezien het beklimmen van de Vaalserberg (322 meter) en de Baraque Michel (694 meter) peanuts is vergeleken bij de Mount Everest (8848 meter), besloot de groep beide bergen op één dag te beklimmen.

De drie klimmers ontmoetten elkaar zaterdagmiddag in Vaals. Joke en Steven hadden alvast twee opblaasbare stoelen gekocht voor later dit jaar in het Base Camp. Met 25 kilo gewicht in de rugzak begon het drietal aan de beklimming. Na het bereiken van het hoogste punt, niet meer dan een markeringssteen, een uitzichttoren en een friettent, hebben de drie nog wat gewandeld in de heuvels rondom de berg. Via Duitsland en België kwamen ze weer terug in Vaals.

Na een maaltijd in Vaals en een stukje rijden over de Belgische autoweg kwam het drietal bij de Baraque Michel. Vanaf ongeveer 500 meter hoogte lag er sneeuw en rond de top zetten ze hun tentje op voor de nacht. De thermometer wees 's ochtends min vijf graden Celsius aan. Frits vond het een leuke oefening: "De heuvels rondom het drielandenpunt zijn een welkome afwisseling op het duinlandschap waar we normaal altijd trainen."

terug naar archief

 
Joke, Steven en Frits op het hoogste punt van de Vaalserberg.
Foto: Steven Le Poole.
Ø