terug naar archief

1 april 2000

Ontmoeting Engelse expeditieleden

KATHMANDU - De klimmers zijn vrijdag in de loop van de middag met een jeep vanuit Dunche teruggekeerd naar Kathmandu. Daar hebben zij de Engelse expeditieleden ontmoet. Joke heeft een goed gevoel over het team: "Er is veel humor en het is een gezellig team."

Joke: "We hadden meer dan de helft van de groep al eens eerder ontmoet en daarom was het onwijs leuk om elkaar weer te zien. We hebben eerst gezellig zitten kletsen en daarna zijn we met zijn allen ergens gaan eten."

Zaterdag gaat de groep al het materiaal verzamelen. De spullen van alle klimmers worden verzameld in een gebouw van Asian Trekking en zondag worden de laatste boodschappen gedaan. Tjitte: "We hebben een lijstje gemaakt met dingen die we nog wel eens nodig zouden kunnen hebben. Dat varieert van een soldeerbout tot vaseline en een 12-volts lampje."

Het vertrek naar het basiskamp is van maandag uitgesteld naar dinsdag. Het regelen van een visum duurde langer dan verwacht en daarom vertrekt de expeditie nu dinsdag vroeg in de morgen. Naar verwachting zullen zij dan woensdag de grens met Tibet passeren.

terug naar archief