terug naar archief

16 maart 2000

Drukke tijden

AMSTERDAM - Frits, Joke en Steven zijn druk bezig met het regelen van de laatste dingen voor de expeditie. Een week voor het vertrek, op vrijdag 24 maart, begint de stress een beetje toe te slaan. Joke: "Iedereen heeft nog allerlei vragen voordat we weggaan."

Iets wat nog moet gebeuren voordat ze naar Schiphol gaan, is het bij elkaar zoeken van de uitrusting en ervoor zorgen dat alles vóór transport goed verpakt wordt in de grote, blauwe tonnen. In totaal nemen ze zes tonnen mee, nog los van de tenten en de communicatiespullen die cameraman Tjitte de Wert bij zich heeft.

Een ander ding waar ze zich nog mee bezig moeten houden, is het geven van interviews aan journalisten. Als ze straks op de berg zitten, zal dat namelijk een stuk moeilijker gaan dan nu. Naast al deze organisatorische zaken zijn Joke en Steven nog gewoon aan het werk. Pas de dag voor vertrek hebben zij hun eerste vrije dag. Joke zegt daarom ook blij te zijn als ze eenmaal in het vliegtuig zitten. "Dan hoef ik daar allemaal niet meer aan te denken."
Vanwege alle drukte zijn ze nu al afscheid aan het nemen van vrienden en familie. "De warme knuffels met 'meissie doe voorzichtig' tonen dan toch wel enige bezorgdheid", aldus Joke.

terug naar archief

Ø