terug naar archief

16 mei 2000 - 10.30 uur

Frits op weg naar Top Camp

BASE CAMP - Frits, Paul Walters en David Horrex zijn onderweg naar het Top Camp. Joke meldde vanochtend om kwart over tien vanuit Base Camp dat de drie klimmers nu op 8100 meter zijn. Steven is samen met David Jewell op weg naar de North Ridge. Mike Pearson is teruggekeerd in verband met diarree.

Joke heeft drie keer per dag contact met de klimteams. Zij spreken elkaar via de walkie talkie om negen uur 's ochtends, om een uur 's middags en om zes uur 's avonds lokale tijd. Vanochtend had ze net het gesprek van één uur gehad want er is drie uur en drie kwartier tijdverschil tussen Nederland en de Mount Everest.

Frits heeft, volgens plan, tussen het North Ridge Camp en het Top Camp met zuurstof gelopen. Paul en David Horrex zullen zuurstof gebruiken vanaf 8300 meter. Frits vertelde aan Joke dat het weer er op de berg goed uitziet. Het is windstil, wat zeer uitzonderlijk is, er is ongeveer 200 meter zicht en de temperatuur is boven nul.

Vanuit Base Camp kunnen Joke en Tjitte de klimmers niet volgen omdat de berg in de wolken zit. Vanavond om zes uur plaatselijke tijd zullen zij weer contact hebben met Frits en Steven.


terug naar archief